απολυμανσεις

Απολυμαντικές ουσίες: τι Πρέπει να Γνωρίζετε – Απολυμάνσεις

Είστε απολύτως σίγουροι ότι οι απολυμαντικές ουσίες για τις απολυμανσεις σας, που χρησιμοποιείτε είναι όντως αποτελεσματικές, εξοντώνοντας μικρόβια, βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς; Τέτοιου είδους μικροσκοπικά πλάσματα μπορούν να εμφανιστούν και να αναπτυχθούν σε ένα σωρό σημεία στους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας χώρους, από τη λεκάνη της τουαλέτας σας ως το πόμολο της εξωτερικής πόρτας. Κι αν τα χαρακτηρίζει κάτι είναι η τάση τους για εξάπλωση και… φυγή. Ήρθαν για να εξαπλωθούν και θα το κάνουν• εκτός αν κάνετε κάτι για να τα εμποδίσετε. Πώς;

Μία είναι η λύση: σωστή, επαγγελματικές απολύμανσεις. Μην ξεγελιέστε: αν το πρόβλημα είναι όντως σοβαρό, χρειάζεστε έναν επαγγελματία που να ξέρει πώς να χειριστεί την κατάσταση. Στο παρόν άρθρο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις ουσίες που χρησιμοποιούνται συχνά σε περιπτώσεων σοβαρών απολυμάνσεων. Οι περισσότερες από αυτές λειτουργούν οξειδώνοντας τα μικρόβια, καταστρέφοντας τα κυτταρικά τους τοιχώματα και διαταράσσοντας τη βιοχημική τους ισορροπία. Φυσικά, διαφορετικοί συνδυασμοί απολυμαντικών ουσιών εξοντώνουν διαφορετικά είδη μικροοργανισμών. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό προτού προβείτε στην απολύμανση να επιλέξετε την απολυμαντική ουσία που πραγματικά θα εξοντώσει τους ενοχλητικούς και επικίνδυνους εισβολείς του σπιτικού σας. Αν δυσκολεύετε να ανακαλύψετε τι ακριβώς χρειάζεται, χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό απολυμαντικό γενικής χρήσης που εξοντώνει τουλάχιστον έναν μεγάλο αριθμό μικροβίων.

απολυμανσεις

απολυμανσεις

Φυσικά υπάρχουν διαθέσιμοι στην αγορά πολλοί διαφορετικοί τύποι απολυμαντικών ουσιών για απολυμάνσεις, οι οποίες γενικά διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

Τετραμερή απολυμαντικά: αυτός ο τύπος απολυμαντικού φέρει ένα θετικό φορτίο. Αντίθετα, τα βακτήρια, οι ιοί και οι άλλοι μικροοργανισμοί φέρουν αρνητικό φορτίο. Όταν χρησιμοποιείτε αυτή την απολυμαντική ουσία οι μικροοργανισμοί αλλάζουν φορτίο από αρνητικό σε θετικό κάτι που οδηγεί τελικά στο θάνατο και την καταστροφή τους.
Αυτές οι απολυμαντικές ουσίες, γνωστές και ως “Quats”, χρησιμοποιούνται κατά κανόνα σε απολυμάνσεις χαμηλού επιπέδου. Τα τετραμερή απολυμαντικά είναι άοσμα, δεν αφήνουν ίχνη και σημάδια και δεν διαβρώνουν τα μέταλλα. Όταν χρησιμοποιούνται διαλυμένα σε νερό δεν είναι τοξικά.

Φαινολικά απολυμαντικά: Η φαινόλη και τα παράγωγά της αποτελούν ενεργά συστατικά σε περισσότερα οικιακά απολυμαντικά. Η φαινόλη είναι η παλαιότερη απολυμαντική ουσία και αποκαλούνταν παλαιότερα καρβολικό οξύ. Η φαινόλη μπορεί να διαβρώσει το δέρμα, οπότε πολλοί προτιμούν να χρησιμοποιούν κάποιο από τα παράγωγά της που είναι λιγότερο επικίνδυνα.

Τα παράγωγα της φαινόλης είναι πολύ αποτελεσματικά στις απολυμάνσεις, τις απεντομώσεις και τις μυοκτονίες. Είναι, επίσης, πολύ αποτελεσματικά στην καταστροφή βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες όπως η ελονοσία. Ένα μειονέκτημά τους είναι η αρκετά ανεβασμένη τους τιμή καθώς και το ότι αλληλεπιδρούν με συγκεκριμένους τύπους πλαστικών.
Για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή απολυμαντική ουσία και ότι όντως απολυμαίνει το χώρο σας, εξετάστε προσεκτικά τους ακόλουθους παράγοντες:

• Συγκέντρωση: διαλύστε την απολυμαντική ουσία στον κατάλληλο βαθμό.
• Χρόνος επαφής: ορισμένες απολυμαντικές ουσίες για να εξοντώσουν συγκεκριμένους μικροοργανισμούς πρέπει να παραμείνουν σε επαφή μαζί τους για ορισμένο διάστημα χρόνου. Αν δεν παραμείνουν για επαρκή χρόνο, δεν κάνουν απολύτως τίποτα.
• Ph: ορισμένα απολυμαντικά λειτουργούν καλύτερα όταν το ph είναι χαμηλό (οξείδωση), ενώ άλλα δουλεύουν καλύτερα υπό αλκαλικές συνθήκες, με υψηλό ph  (quats) .
• Τέλος, η θερμοκρασία: ορισμένες απολυμαντικές ουσίες λειτουργούν καλύτερα σε χαμηλή ή μέση θερμοκρασία, ενώ άλλα σε ζεστό νερό.

Περισσότερα εδώ Απολυμανσεις Syban