πετρελαιο

Πετρέλαιο Θέρμανσης – Τιμή – Επίδομα

Πετρέλαιο Θέρμανσης – Η τιμή του και ο Γολγοθάς του επιδόματος θέρμανσης

Πετρέλαιο Θέρμανσης – Η τιμή του και ο Γολγοθάς του επιδόματος θέρμανσης: θέμα πολύ σημαντικό για εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων και αυτή τη χρονιά. Οι ειδικοί στην τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης αναφέρουν πως το τρέχον έτος δεν θα είναι και τόσο δύσκολο για τους καταναλωτές. Το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης φαίνεται πως θα αρχίσει να διατίθεται σε μια τιμή που θα κυμαίνεται μεταξύ των 85 με 87 λεπτώνΠετρέλαιο Θέρμανσης ανά λίτρο. Φυσικά, αυτό θα καθοριστεί και από τις σχετικές αποφάσεις των Υπουργείων που σχετίζονται με το πετρέλαιο θέρμανσης και τον αντίστοιχο καθορισμό του φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Όπως πάντοτε οι ιδιοκτήτες πρατηρίων διαμαρτύρονται για τον υψηλό φόρο κατανάλωσης στο πετρελαιο θερμανσης και με συνεχείς επιστολές και μηνύματα προσπαθούν πείσουν τα κλιμάκια της κυβέρνησης που ασχολούνται με το πετρέλαιο θέρμανσης να μειωθεί ο φόρος όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμη και στα 6 λεπτά ανά λίτρο. Σύμφωνα με τους ίδιους, η κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις είχε ήδη εξαγγείλει μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, και ο καιρός για την πραγματοποίηση της σχετικής καταγγελίας πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Πετρέλαιο θέρμανσης και Επίδομα

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί τελικά η κυβέρνηση, ως τα μέσα Οκτωβρίου θα αρχίσει επισήμως η διανομή για το πετρέλαιο θέρμανσης. Εν τω μεταξύ θα ανακοινωθούν και τα κριτήρια για το ποιοι δικαιούνται φέτος το σχετικό επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης, προφανώς από το υπουργείο οικονομικών.

Όσοι από εμάς έχουμε ανάγκη το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης αντιλαμβανόμαστε πόσο επίπονες είναι αυτές οι καθυστερήσεις για τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών. Είναι αλήθεια πως για ανθρώπους που έχουν πληγεί από την κρίσης, για σπιτικά που ζουν στο ενοίκιο και βασίζονται στο πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν κατά τη διάρκεια του σκληρού χειμώνα που πλησιάζει, σπιτικά στα οποία είναι ζήτημα το αν εργάζεται έστω ένα άτομο με πλήρες ωράριο, το ζήτημα της κρατικής βοήθειας για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι επείγον και εξαιρετικά σημαντικό.

petrelaio-thermansisΠώς μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι θα λάβετε φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης και, το σημαντικότερο, ότι θα μπορέσετε να το πληρώσετε; Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι καταβάλλετε εγκαίρως τα δικαιολογητικά για το σχετικό επίδομα. Μην περιμένετε τελευταία στιγμή. Όσο νωρίτερα τα καταβάλετε προφανώς τόσο πιο γρήγορα θα λάβετε και σχετικά χρήματα. Το πετρέλαιο θέρμανσης προφανώς θα πρέπει αρχικά να πληρωθεί από εσάς, αλλά αν φροντίσετε να κινηθείτε εντός λογικών χρονικών πλαισίων δεν θα αργήσετε να λάβετε την αντίστοιχη αξία του μέσω του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Μιλήστε, λοιπόν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με το λογιστή σας. Αν έχετε κάποιον πρατηριούχο που σας προμηθεύει με πετρέλαιο θέρμανσης και τον εμπιστεύεστε, μπορείτε να λάβετε και από εκεί ορισμένες πληροφορίες – άλλωστε είναι και προς το δικό του συμφέρον.